8 blev 12

Finally! Resan som bara skulle ta 8 timmar visade sig ta 12. Så efter 12 timmars lång bussresa från ho chi minh city är vi nu äntligen framme i Kambodja.

Nu i efterhand förstår man även det förmånliga priset på biljetten - 10$.

Vi åkte från Vietnam närmare 00.30 igårkväll och var framme vid gränsen runt 03.00 där fick vi vänta i tre timmar då dom inte öppnade förrän 06.00. Sedan var det en miljards kontroller man skulle göra, mätning av iris, scanning av höger hand respektive vänster(tummarna för sig och i en viss ordning, riktigt krabbigt) metalldetektor och sista kontrollen vet jag inte vad det var om jag ska va ärlig.

Sen var det hoppa på bussen igen för ytterligare 6timmars resa i boskapsvagnen. Vi kallade den det, eftersom familjen som körde bussen hade lastat hela undervåningen och halva övervåningen i bussen med all möjlig skit. Det var knappt att man kom ut.

Annars gick själva visum ansökan smidig, Vi var lite oroliga då vi läst om personer på internet som råkat illa ut och fått betala för att ens få tillbaka sina pass.

Och när man sen läser på ud och regeringens hemsida står det "ud och regeringen svarar inte på frågor om visum till Kambodja" men det var som sagt inga problem,kostar 25$ sen får du 30 dagars turist visum.

Här i kambodja bor vi precis vid floden (riverside området) på "Velkommen Backpackers" som är ett litet guesthouse, fräscha rum och jätte trevlig personal!

Idag hat vi turistat oss som bara den här i phom phen. Vi har sett kungens alla palats, tempel,munkar, nationalmuseet och minestry of justice. Ätit gott och kollat upp utflyktsmål inför imorgon.

Nu blir det sängen, ska bli skönt att äntligen få sova ut, och framförallt sova i en riktig säng och inget obekvämt säte. Natti natti



/Natalie






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0